Consiliere psihologică individuală

     Uneori simțim că problemele ne copleșesc, parcă nu mai știm încotro să ne îndreptăm,  ne simțim lipsiți de putere, sau atât de îngrijorați, stresați, bolnavi, încât ni se pare că nu există nicio ieșire. Si dacă avem cu cine să vorbim, parcă totusi nu e suficient… Și mulți dintre noi ne-am aflat cel puțin o dată în viață într-un astfel de moment. Fiecare crede însă că este singurul care trece prin așa ceva, pentru că rareori oamenii împărtășesc și altora aceste stări prin care trec.

Este posibil ca  aceste stări să poată fi ameliorate prin intermediul consilierii psihologice și chiar să dispară definitiv, iar dumneavoastră să reușiți să vă recâștigați viața.

Câteodată anumite probleme medicale, ale noastre sau ale unei persoane dragi, sau chiar pierderea unei persone apropiate, aduc odată cu ele și un discomfort sau o suferință emoțională și adeseori ajutorul extern specializat este binevenit.  

Psihologul clinician realizează activități de: "consiliere si terapie suportiva; consilierea în situatii de criză și consilierea  bolnavilor suferind de boli grave; terapii de scurta durata centrate  pe problemă, recuperare si reeducare (individuale, de grup, cuplu si familie); terapii standard de relaxare; consiliere (prin tehnici comportamentale) specifică obiectivelor medicale (ex. cresterea aderentei la tratament; modificarea stilului de viata, pregatire preoperatorie, preventie tertiara în cadrul bolilor cronice etc.); managementul conflictului, mediere si negociere; optimizare si dezvoltare personala, autocunoastere." (Colegiul Psihologilor din România- Comisia de psihologie clinică și Psihoterapie-Proceduri de atestare, acreditare și certificare)