IMG_3777.JPG

Despre mine

Sunt o fire idealistă, îmi place să cred că toți oamenii sunt buni, doar că furtunile vieții au făcut ca peste noi să se abată nori gri, negri și de alte culori. Și dacă nu aș fi considerat astfel, nici nu aș fi putut să fac munca aceasta pe care o iubesc, să lucrez cu oamenii, să fiu un sprijin temporar, un toiag pentru omul care trece printr-o furtună. Și toți trecem prin furtuni de-a lungul vieții și adesea simțim nevoia unui sprijin.

Mai vreau să cred că am iubire și compasiune față de oameni, și acesta este motorul care mă animă, care mă face să îmi doresc să ajut. Și mai cred că fără iubire este foarte greu să faci această muncă, chiar dacă ai toată știința, dacă nu ai dragoste- chiar și pentru cei care au ajuns în cele mai grele și neplacute situații- este foarte dificil să obții rezultate durabile. 

Sunt o fire optimistă, veselă și cred că orice obstacol poate fi depășit, cu gândul poți face orice, poți ajunge oriunde, indiferent de situație, indiferent de ce obstacole ți se ivesc în cale- pietre, stânci sau munți ... Chiar dacă tu ai fost cel care ți-ai creat aceste obstacole și ți   le-ai aruncat în cale. Și armele mele cele mai de preț sunt: credința, speranța și dorința de a învăța lucruri noi.

Din punct de vedere profesional, domeniul în care m-am specializat este cel al tratamentului  dependenței. Am lucrat timp de 9 ani în domeniul asistenței psihologice a persoanelor cu probleme legate de dependențe: tutun, alcool, droguri, medicamente. În această perioadă  am participat la numeroase cursuri de formare în domeniul tratamentului dependențelor.  

Însă dependența este  foarte rar unica problemă a unei persoane. De obicei, dependența reprezintă o consecință a altor probleme și nu cauza însăși. Adesea cauza consumului este depresia, anxietatea, dificultăți în exprimarea emoțiilor, probleme în familie, ș.a. Și, de cele mai multe ori, trebuie să se lucreze în paralel, atât pentru rezolvarea problemei dependenței, cât și pentru rezolvarea celorlalte probleme emoționale.

 

De asemenea, am realizat și consilierea aparținătorilor acestora, deoarece această problemă îi afectează și pe ceilalți membri ai familiei. Și tot ei sunt cei care pot să contribuie semnificativ la recuperarea din dependență.

Tratarea dependențelor reprezintă un drum lung, anevoios, cu suișuri și coborâșuri, cu reușite și eșecuri... Însă, dacă la final omul reușește să își câștige înapoi viața, efortul este cu adevărat  recompensat.

Cabinetul Individual de Psihologie Brici Roxana este atestat de către Colegiul Psihologilor din România și înregistrat în Registrul Unic al psihologilor cu drept de liberă practică din România, cod de înregistrare 1MM5432.